Ki vagyok én?

 

Vannak bizonyos játékok, melyek időről-időre előkerülnek, persze nem véletlenül. Ha akarsz egy lánybúcsús játékot, akkor fontold meg, hogy a „ki vagyok én” nevű játékot játsszátok, mert vicces és megmozgatja az agytekervényeket.

Ez pl. tökéletes, ha a menyasszony és a résztvevők otthon vannak a celebek, vagy legfrissebb hírek terén. A játék egyáltalán nem költséges, mindössze néhány tollra, cetlire és ragasztószalagra van szükség.

Minden résztvevő gondol egy hírességre. Lehetőleg olyanra, aki most fog házasodni, vagy nemrég házasodott.

A híresség nevét leírják egy papírra, és a papírok egy dobozba kerülnek. Mindenki húz magának egy cetlit és felragasztja a homlokára egy csík ragasztószalaggal. Fontos, hogy közben ne lássa mi van a cetlire írva!

Miután mindenki a homlokára ragasztotta a cetlit, egy valaki feláll és elkezdi a játékot. Kérdéseket tesz fel arról a személyről, akinek a neve a homlokára van ragasztva. A többiek csak igennel vagy nemmel válaszolhatnak neki. Pl: A barátom egy focista?, Én egy szappanopera szereplő vagyok?

Ha a kérdező igen választ kap, akkor feltehet egy következő kérdést. Ha nem választ kap, akkor a következő játékos kérdezhet.

A győztes az, aki a leghamarabb kitalálja, hogy kinek a neve van a cetlijére írva. Ő nyerhet valami ajándékot, aki pedig helytelenül tippel, büntetésből iszik egy rövidet.